Дрібниці в інтер'єрі

Декорування інтер'єру може повністю змінити приміщення. Грамотно підібраний декор допомагає надати житлу особливого шарму і стилю, підкреслити характер та інтереси господарів

Чи важливий декор для квартири?

Саме собою декорування – доступний, швидкий і найменш клопіткий спосіб «освіжити» інтер'єр. Також є важливим кінцевим етапом будь-якого ремонту. Адже саме аксесуари надають будинку завершальний штрих і дозволяють створити неповторну атмосферу. Багато людей забувають про дрібні орнаменти, проте це головна родзинка кімнати і не менш вагомою покупкою, ніж основні меблі. Ми навели вам декілька ідей, як можна надати розмаїття вашій домівці.

Подушки

Крім своїх прямих обов'язків, подушки створюють особливе відчуття затишку та тепла у будинку, а також підіймають настрій. А якщо вони ще й унікальні – тоді точно інтер'єр вашого будинку стане неповторним. Вона є яскравим акцентом і зазвичай слугує для естетичних цілей. Ними можна прикрашати будь-які зони вашого будинку – дитячу, спальню, кабінет, кухню, а також веранду та двір.

Покривала та пледи

Яскраві або контрастні пледи, накинуті на диван або спинку крісла, дають можливість задати приміщенню певний колірний настрій та стають важливими акцентами. Вдало підібрані, навіть в одному екземплярі, вони можуть стати соковитим акцентом спальні, вітальні або тераси. Особливість використання текстилю в тому, що його можна швидко змінювати, залежно від сезону та настрою.

Постільна білизна

Елітна постільна білизна - це не лише запорука здорового сну, а й здоров'я загалом. Так, важливо, щоб простирадла, наволочки, підковдра - все, що стосується нашої шкіри під час сну, були з натуральних матеріалів і не викликали роздратувань або алергії. Адже уві сні ми проводимо близько третини нашого життя.

Килими

Важко уявити закінчений інтер'єр без килима. Це не дивно, адже килим допомагає зібрати дизайн кімнати в одну цілу картинку. Крім того, цей предмет декору робить простір затишним, а ходити теплим і м'яким килимом набагато приємніше, ніж холодною підлогою.

Свічники та світильники

Світильники та свічники в першу чергу розглядаються як функціональна одиниця. Вони компенсують нестачу природного світла, і лише потім сприймаються як артоб'єкт в інтер'єрі. Світильники використовують повсюдно. Їх ставлять на підлогу, на столики та вішають на стіни.

Вази

Перш ніж купувати вазу для інтер'єру, вирішіть, навіщо вона вам потрібна: для створення настрою в інтер'єрі, для підтримання стилю або для того, щоб розставити колірні акценти вази прекрасні своєю різноманітністю. Якщо потрібно підібрати кілька ваз, добре працює правило: "одна форма - різний колір" або "один колір - різна форма". Це надасть необхідну різноманітність і не дозволить отримати нудний образ.

Пам'ятайте про практичність

Хоча декор і виконує естетичну функцію, не варто забувати про його функціональність, безпеку та доречність у контексті житла. Наприклад, у будинку, де є маленькі діти, краще не розставляти дорогі вази для підлоги. Помилка також купити килим з високим ворсом за наявності пухнастих домашніх вихованців, адже його буде важко відчистити. Пам'ятайте, що ціль аксесуарів для декорування – створювати затишок, а не незручності для господарів.

Вази та інші декорації
Експериментуйте

Періодично змінюйте декор кімнат та не бійтеся експериментів. Адже звичайна зміна експозиції помітно змінює настрій всього інтер'єру. Це може здатися складним тільки на перший погляд, але вже після кількох експериментів.


Обирайте компанію WoodMan, де ви знайдете безліч чудових варіантів оздоблення для кімнати, що наділять ваш простір бажаним розмаїттям!