Постільна білизна

Якісний сон є життєво важливим для здоров'я та гарного самопочуття, і ваша постільна білизна відіграє вирішальну роль у забезпеченні цього відпочинку. А коли справа доходить до створення ідеальної спальні, тут треба звернути увагу на багато факторів: освітлення, матрац, подушки та постільну білизну. Останній пункт – це більше, ніж просто тканина; це ключовий елемент, який визначає загальну атмосферу вашої спальної кімнати. Широкий спектр матеріалів, кольорів і розмірів дає можливість повністю переробити інтер’єр і підкреслити його особливості.

Історія постільної білизни

Історія постільної білизни налічує тисячі років. Вона еволюціонувала від символу статусу до повсякденної базової потреби. У Стародавньому Єгипті льон, виготовлений з волокон однойменної рослини, цінувався за свою легкість і повітропроникність – якості, які робили його ідеальним для теплого клімату. Єгипетський льон вважався настільки цінним, що його часто використовували як грошову одиницю.

У середньовіччі європейська знать почала використовувати вишукану постільну білизну з шовку та вишитої бавовни, а щоб продемонструвати багатство та статус користувались витіюватими візерунками та кольорами. Така постіль була суто для еліти, тоді як пересічні люди задовольнялися грубими, нефарбованими вовняними простирадлами.

Постільна білизна ПІСОЧНА з мусліну

Постільна білизна ПІСОЧНА з мусліну

У 19-20 століттях промислова революція «демократизувала» постільну білизну, зробивши високоякісний текстиль доступним для більшості людей. Але сьогодні, коли існують різні комплекти для будь-якого бюджету, з’явилася інша проблема – правильно вибрати постіль, врахувати не лише естетику, але і матеріали та вплив на сон.

Різноманітність постільної білизни: стилі, плетіння, кольори

На ринку тепер існує величезний вибір варіантів постільної білизни, від найпростіших однотонних кольорів до складних візерунків і мережива. Щоб знайти ідеальний комплект, потрібно враховувати плетіння, кількість ниток і стиль.

Типи плетіння

Перкаль. Відома своєю «прохолодою» та щільністю. Вона має полотняне плетіння, що робить її легкою, міцною, матовою. Ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу матовому покриттю і освіжаючому дотику.

Сатин. Має гладку, блискучу поверхню. Він, як правило, товстіший і тепліший, що робить його чудовим вибором для прохолодного клімату і тих, кому до душі шовковистість.

Трикотаж джерсі. Бавовняний, схожий на м’яку футболку. Він доволі еластичний і затишний, тож підходить для невимушених людей.

Постільна білизна WHITE CHOCOLATE, елітний сатин

Постільна білизна WHITE CHOCOLATE, елітний сатин

Кількість та якість ниток

Не єдиний показник якості, але достатньо критичний. Більша кількість ниток зазвичай означає тонку і гладку тканину, але все, що перевищує 600, часто є радше маркетинговим ходом, ніж реальною якістю. Замість цього зверніть увагу на тип бавовни і техніку плетіння, оскільки ці фактори сильно впливають на м'якість і довговічність простирадла.

Кольори та паттерни

Обирати їх треба відповідно до тематики спальні. М'які, нейтральні тони, такі як білий, кремовий і сірий, нададуть спокійний і мінімалістичний вигляд, тоді як сміливіші візерунки та акценти – це завжди про енергію та характер. А для затребуваного тепер елегантного вайбу розгляньте класичну білу постіль з елітних матеріалів і з мереживом – лаконічно і красиво.

Як знайти ідеальну тканину для ваших потреб?

Вибір правильного матеріалу має вирішальне значення, оскільки він безпосередньо впливає на ваші відчуття і повноцінний сон. Найпопулярніші варіанти:

Бавовна

Найбільш універсальна, гіпоалергенна, тож і комфортна для всіх. Вона добре пропускає повітря, відводить вологу і стає м'якшою з кожним пранням.

Постільна білизна GREY, варена бавовна

Постільна білизна GREY, варена бавовна

Льон

Натуральна тканина, виготовлена з волокон льону, відома своєю довговічністю та унікальною текстурою. Вона також безпечна для алергіків і добре пропускає повітря, що є ідеальним для теплої, спекотної погоди. Хоча спочатку льон може здаватися шорстким, з часом він гарно пом'якшується. Злегка зім'ятий вигляд білизни додає свого шарму загальній атмосфері.

Шовк

Як абсолютно преміум-матеріал, шовк не має собі рівних. Він дуже гладкий, має природні властивості терморегуляції, тож зберігає прохолоду влітку і тепло взимку. Однак через свою делікатність він вимагає ретельного догляду. Це зазвичай і зупиняє людей у покупці шовкової постелі, адже прати доведеться часто і дуже акуратно.

Суміші мікрофібри та поліестеру

Ці синтетичні тканини доступні за ціною і прості в догляді. Також вони найбюджетніші і є лідером на ринку, але через малу собівартість існують суттєві мінуси: погана повітропроникність і м’якість. Це хороший варіант, якщо ви шукаєте стійку до зморшок і недорогу постільну білизну.

Чому хороша постільна білизна важлива для сну?

Справа не лише в розкоші чи естетиці – хороша постіль може суттєво вплинути на ваше здоров'я та якість сну. Наприклад, певні матеріали, такі як бавовна і льон, відводять вологу і допомагають регулювати температуру тіла, зберігаючи прохолоду влітку і тепло взимку. А от низькоякісні тканини можуть викликати подразнення, тож про гарний сон не може бути й мови. Натуральні волокна ніжніші до шкіри та менш схильні до накопичення алергенів.

Постільна білизна MALACHITE, поплін преміум

Постільна білизна MALACHITE, поплін преміум

З психологічної точки зори теж можна знайти і переваги, і недоліки. Зовнішній вигляд неодмінно впливає на ментальний стан (від психології кольорів до різноманітності відчуттів у ліжку через матеріали). Добре зроблений, привабливий комплект постільної білизни створює відчуття спокою і надає певне розслаблення в кінці дня.

І, зрештою, високоякісна постіль коштуватиме дорожче, але це довгострокова інвестиція. Міцні простирадла, які зберігають свою м'якість і міцність після багаторазового прання, не потребують частої заміни.

Як вибрати найкращу постільну білизну для вашої спальні?

Багато клієнтів часто розгублені в широкому асортименті на нашому сайті. Але насправді серед доступним моделей цілком реально виділити пару варіантів, які б підійшли вам ідеально. Для успішної покупки спершу оцініть свої потреби, вподобання щодо сну. Вам зараз жарко чи холодно вночі? Віддаєте перевагу жорсткій чи шовковистій поверхні? У яких тонах зроблена спальня і меблі? Відповіді на ці питання звузять коло потенційних варіантів.

Також враховуйте складність догляд, адже деякі тканини, такі як шовк і льон, вимагають особливих зусиль, делікатного прання і сушки, а от бавовна і мікрофібра є більш поблажливими. Тож подумайте, чи буде у вас час і бажання гарно доглядати за постіллю.

Постільна білизна FOREST, елітний сатин

 Постільна білизна FOREST, елітний сатин

Третій очевидний фактор – розмір. Хоч і більшість наявної постелі на WoodMan.ua доступні в усіх можливих розмірах, все ж переконайтеся, що ви знаєте габарити вашого матраца, особливо ширину глибину. Існують нестандартні моделі, на які важко підібрати простирадло.

І, зрештою, старайтесь інвестувати в якість, бо краще купити 1-2 комплекти відмінної білизни, ніж мати кілька таких собі опцій. Радимо шукати перевірені бренди та перевіряти відгуки, щоб переконатися у всіх сумнівах і питаннях.

Покращуйте свій сон з постільною білизною преміум-класу від WoodMan!

Перетворіть свою спальню на затишний куточок з розкішною постіллю від Woodman. Наша колекція виготовлена з відмінних натуральних матеріалів, створених для ідеального сну. Від мінімалістичної простоти до вишуканої елегантності, Woodman пропонує широкий вибір стильних візерунків та кольорів, які пасуватимуть до унікального декору вашої спальні. Завдяки швидкій, надійній і безкоштовній доставці та відмінному обслуговуванню клієнтів, робити покупки в Woodman легко і зручно. Спальня вашої мрії лише на відстані кількох кліків!