Приліжкова тумба

Приліжкова тумбочка – важливий елемент кожної спальні, про який ми часом забуваємо або яким нехтуємо при облаштуванні спального місця. Проте правильно підібрана тумбочка стане улюбленим місцем для зберігання речей, покращить доступність та доповнить загальний дизайн вашої кімнати. Пропонуємо прочитати цю статтю і дізнатися, як грамотно вибрати тумбу, на що звернути увагу та почерпнути для себе корисні лайфхаки з організації простору.

Які бувають тумби?

Приліжкові тумби зазвичай мають конструкції різних типів:

  • Закритого типу: наявні закриті відділення (шухляди чи полички), що приховують вміст.
  • З відкритими нішами: наявні відкриті полиці для швидкого доступу до речей.
  • З висувними ящиками/шухлядами: тумби оснащені ящиками для ефективного і зручного зберігання підручних речей.
  • З додатковими елементами: наявний відкидний, висувний або підйомний столик, LED-підсвітка та інші функціональні деталі, які так чи інакше створюють акцент і розбавляють інтер’єр.

Також існують тумби з різними типами фасадів:

Цільні – виготовлені з однорідного матеріалу і мають рівну поверхню.

Рамкові – складаються з обрамлення і вставок, для їх виготовлення використовують кілька матеріалів, наприклад, ДСП, метал чи скло. Переваги рамкових моделей включають меншу вагу, що зменшує навантаження на каркас і ніжки, а також естетичні властивості.

Приліжкова тумба DROP, бук

Приліжкова тумба DROP, бук

Основні правила вибору тумбочки у спальню

1. Глибоко проаналізуйте свої потреби

Подумайте, чого ви очікуєте від приліжкової тумбочки та що саме вам потрібно. Наприклад:

  • Вам потрібні шухляди для речей чи просто поверхня, на якій можна поставити лампу і книгу?
  • Скільки місця у вас є поруч із ліжком? Чітко виміряйте площу, щоб переконатися, що вільної зони вистачить.
  • Яка висота матрацу? Адже висота тумби повинна відповідати розмірам матрацу. Так вам буде легше дотягнутися до предметів, лежачи на ліжку.
2. Врахуйте наявний стиль


Наприклад, для модерну шукайте виріб із плавними лініями, мінімалістичним дизайном та з металу/скла. А для сканді чи лофту більше підійде еко-варіант (найкраще – із перероблених матеріалів) і крутий функціонал.

3. Матеріал має значення

Складники меблевих виробів найбільше впливають на їхню довговічність. Але багато виробників забувають про естетичну складову. Загалом, ось перелік найпоширеніших текстур та їхні характеристики:

Натуральна деревина. Має теплий і класичний вигляд, доступний у різних варіантах обробки. Виробник WoodMan пропонує на вибір покупцям олійне покриття задля блиску і кращого збереження.

Метал. Якісна сталь забезпечить сучасний і витончений зовнішній вигляд. До того ж, вона має високу міцність (але майте на увазі – це повпливає на вагу тумби).

МДФ або ДСП. Це доступніші варіанти, що використовують для імітації дерева. З позитивних ознак – їхня ціна, проте якість може вас розчарувати, у порівнянні з натуральною деревиною.

4. Бюджетні міркування

Логічно буде визначити ваш бюджет перед покупкою. Приліжкові тумбочки, як і все інше умеблювання, варіюються в ціні від дуже доступних до досить дорогих, залежно від матеріалу, бренду та дизайну. Тож знаючи бюджет, ви легко звузите коло можливих моделей.

Тумба приліжкова ALLEGRO, бук

Тумба приліжкова ALLEGRO, бук

Де купити приліжкову тумбу від виробника?

Інтернет-магазин WoodMan пропонує вам широкий вибір тумбочок, які поєднують в собі сучасний дизайн, якість та практичність. Ми використовуємо лише сертифіковану деревину, до того ж, ви маєте можливість обрати для себе її колір. А також на сайті доступні спальні комплекти, що складаються з ліжка та приліжкових тумбочок під будь-який інтер'єр. Ми здійснюємо безкоштовну доставку по Україні та гарантуємо довге і зручне користування, тож робіть замовлення на сайті, аби зовсім скоро насолоджуватись омріяними меблями!