Меблі в передпокій

Передпокій часто є першим враженням, яке гості отримують від вашої оселі, і він слугує важливим перехідним простором у житлові кімнати. Незважаючи на свою важливість, передпокій іноді може залишатися поза увагою, коли справа доходить до дизайну інтер'єру. Сьогодні ми розповімо про те, які меблі зазвичай ставлять у коридор, як грамотно вписати їх в інтер'єр та на що слід звернути увагу при виборі якісних, функціональних предметів для цього простору.

Що таке меблі для передпокою?

Меблі для передпокою є спеціально розроблені для оптимізації, більшої функціональності та естетики холу. Їх обирають через практичність, оскільки вони ліквідовують небажаний безлад, «зберігають» речі на своїх місцях і створюють гостинну атмосферу. До найпоширеніших типів меблів для передпокою належать:

Консольні столики/тумби. Розміщуються біля стіни, слугують поверхнею для ключів, сумок або декору. Зазвичай наявні висувні ящики і полиці для зручності.

Тумби для взуттяПризначені для зберігання взуття впорядковано і без зайвих очей. Універсальність полягає у різноманітності розмірів для різних потреб покупців.

Вішалки та гачки для верхнього одягу. Необхідні, щоб зберігати верхній одяг у легкому доступі, і водночас в акуратному порядку. Окремо стоячі вішалки або настінні гачки також заощадять простір.

Лавки. Лави в передпокій – це зручне місце, де ми взуваємось і ставимо свої речі. Один з найголовніших елементів у коридорі, адже є найуніверсальнішим – це зона для взуття і поверхня для сумок.

Дзеркала. Вдало розміщене дзеркало в повний ріст дозволяє перевірити свій зовнішній вигляд перед виходом, а також додає просторовості помешканню, адже відбиває світло, поширюючи його.

Консоль з натурального дерева

Консоль MORE N160/162, з натурального дерева

Розміщення меблів у передпокій

Багато покупців запитують, як правильно розмістити меблі у передпокій? На що звернути увагу і як досягти балансу? Ключовим моментом є усвідомлення функціональності – тобто де краще поставити, та поєднання стилів. Кілька порад, як максимально ефективно використати місце в коридорі:

1) Розмір і планування вашого передпокою визначатимуть тип і кількість меблів, які ви зможете в ньому розмістити. Для вузьких коридорів обирайте тонкі, пристінні меблі, які не перешкоджатимуть руху. Для великих можна додати більші шафи й велике дзеркало.

2) Таке умеблювання має служити практичним цілям. Подумайте про свій розпорядок дня і про те, до чого вам потрібен легкий доступ на виході з дому. Якщо ви з тих, хто вічно губить ключі чи залишає взуття просто на підлозі, то тумби для зберігання є ідеальним рішенням.

3) Лише вдало підібрані вироби зосередять увагу і здивування гостей на передпокої. Наприклад, стильний консольний стіл з дзеркалом – просто, мінімалістично, але дуже стильно. Доповніть його невеликою вазою з квітами або картиною – і ця зона вже не схожа на всі інші.

4) Не забудьте про освітлення, яке має вирішальне значення, адже в коридорах бракує сонячного світла. Поєднуйте верхнє освітлення з настінними бра або настільними лампами на тумбі для бажаної атмосфери.

5) Хоч і передпокій є окремим приміщенням, він все одно має відображати загальний стиль будинку. Найкраще буде повне злиття із дизайном сусідніх кімнат або щось середнє, максимально схоже.

Лавка ALLEGRO, бук

Лавка ALLEGRO, бук

Як вибрати меблі для передпокою?

По-перше, вони використовуватимуться щодня, тому інвестуйте в якість. Наприклад, виготовлені з міцних матеріалів, таких як масив дерева або метал, які можуть витримати не один рік зносу.

По-друге, через переважну вузькість, краще купити меблі, які максимізують простір, а не займають його більшість. Компактне облаштування невеликих просторів – це завдання не з легких і потребує гарного аналізу продуктів та рекомендацій спеціалістів.

Наступна річ, про яку радимо задуматись – це обслуговування умеблювання. Оскільки передпокій – це зона з високою прохідністю, меблі повинні бути легкими в догляді та чищенні. Обирайте матеріали, стійкі до плям, які легко витираються, не потребують частого догляду і т.п. Особливо це стосується тумб для взуття з очевидних причин.

І наостанок, якісні меблі в передпокій – це, звісно, інвестиція, але вона не має розорити весь ваш гаманець. Складіть бюджет, визначте пріоритетні вироби, які є найбільш важливими і треба придбати першочергово. І пам'ятайте, що витративши трохи більше на довговічні, багатофункціональні меблі, ви заощадите гроші в довгостроковій перспективі. Крім того, перед покупкою прочитайте відгуки покупців, щоб отримати певне уявлення. Зверніть увагу на коментарі про збірку, якість матеріалів і те, як меблі витримують щоденне використання. На нашому сайті є безліч відгуків наших клієнтів, а також ви можете переглянути наш Instagram для остаточного вибору. 

В’язаний пуф MODERN, ручної роботи

В’язаний пуф MODERN, ручної роботи

Виробник WoodMan старається передусім для своїх покупців і втілює ваші побажання в реальність. Ви можете бути спокійні стоосовно гарантій, безпечного оформлення замовлення й правил повернення. До того ж, ми здійснюємо безкоштовну доставку по Україні для вашого комфорту.